Razno

Popeljite svoj posel višje

1. Razmislite o registraciji večih končnic in imen domen

Pomembno je, da zaščitite ime vaše domene, tudi tako, da zanjo zakupite več končnic. Vsekakor si ne želite domenskih sporov, če imate napr. podjete mxyž.com, nekdo drug pa ima podjete mxyž.net ter dela, ponuja podobno storitev, produkt kot vi.

Poiščite vsaj glavne končnice – navadno .com, .si, .net in registrijate svoje ime pod vse tri.
Večje firme velikorat registrirajo domeno, ki nosi ime njihovih produktov, storitev, sedaj pa je možna tudi registracija prav posebnih končnic domen, ki lahko nakazuje na vašo storitev – naprimer: .company, .solutions, .academy, .marketing, .coffee, .kitchen…(več)

Povezani članki:

https://blog.zabec.net/primerjava-registracije-domen-si/
https://blog.zabec.net/zakaj-so-uvedli-nove-posebne-domenske-koncnice-gtlds/
https://blog.zabec.net/domenski-spor-si/
https://blog.zabec.net/varnost-spletnih-strani-2-del-domena/

2. Spletna trgovina in nakupi preko spleta

Razširite in dopolnite svoj posel s prodajo preko spleta. Pozorno in dobro zgradite svojo spletno trgovino (mislite tudi na mobilne telefone in tablice), da bo le-ta vodila v prodajo in podajala relavantne informacije (dobri in točni opisi, video ter prave slike so zelo pomembne) za vaše stranke. Naredite si strategijo in plan strani, dobro razmislite o domeni (naj ne bo čisto nekaj drugega kot se sedaj imenujete), oglaševanju (brez tega ne gre), dizajnu, logotipu, o izvajalcu, skrbniku spletne trgovine, varnosti spletne trgovine za vaše stranke in spletnemu gostovanju. (več)

Naprimer, če ste trgovina, ki prodaja akvarijske ribice in se imenujete Ribon, zakaj bi dali domeno svoje spletne trgovine zrtko.com? Naj vas ljudje hitro in enostavno povežejo, če ste locirani v Sloveniji, potem bi bilo vsekakor bolj primerno ime domene ribon.si.

Povezani članki:

https://blog.zabec.net/varnost-spletnih-strani-3-del-odgovornost/
https://blog.zabec.net/varnost-spletnih-strani-1-del-spletno-mesto/
https://blog.zabec.net/varnost-spletnih-mest/

3. Oglašujte v družabnih omrežjih

Vaše potencialne stranke preživijo veliko časa na socialnih/družabnih omrežjih. Prav vsako od njih vam ponuja svojevrstno oglaševanje. Raziščite katero od njih najbolje ustreza vašemu poslu in delujte ter se povezujte na tem omrežju.

Eno izmed najbolj popularnih omrežij v Sloveniji je vsekakor Facebook, v tujini pa veliko dajo tud na Twitter in Likedin oglaševanje. Če se vam zdi smotrno si na teh kanalih ustvarite tudi poslovno stran, pomembno je, da ste na njej aktivni.
Razmislite tudi o oglaševanju preko emaila – navadno temu rečemo kar e-novice. Danes obstaja kar nekaj dobrih programov za oblikovanje in pošiljanje enovic svojim strankam. (več)

Povezani članki:

https://blog.zabec.net/kako-napisati-dobre-e-novice/
https://blog.zabec.net/kako-postaviti-dober-tekstovni-oglas-za-google/
https://blog.zabec.net/google-adwords-oglasevanje-slikovni-oglasi/
https://blog.zabec.net/branding-znamcenje-oglasevanje-blagovne-znamke-ali-novega-podjetja-v-google-adwords/

To so tri osnove o katerih velja dobro razmisliti.

Related Posts