Google Google

Branding (znamčenje) oglaševanje blagovne znamke ali novega podjetja v Google AdWords

Ste na novo ustanovljena blagovna znamka ali podjetje in bi radi oglaševali na Googlu, pa ne veste kateri tip oglasov bi bil najbolj primerni za vašo prepoznavnost.

Pri Google oglaševanju namreč lahko izbirate med tekstovnimi, slikovnimi ali video oglasi, kateri je najboljši za vas?

Navadno se večina zapodi direktno v tekstovne oglase in še to samo v iskalniku Google (Search oglasi).
Sigurno ste že slišali za priljubljeno mobilno igrico Logo Quiz kjer moraš za napredovanje v višji nivo uganiti vse logotipe na določeni stopnji. Kaj hitro lahko opazimo, da nekatere logotipe prepoznamo takoj, spet druge sploh ne. Veliko je seveda odvisno od dobrega logotipa, pa vendar so podjetja investirala tudi v svojo prepoznavnost, v t.i. branding, le kdo ne bi rad dosegel tega, da bi nas kupec prepoznal že samo po logotipu.

Torej, če se vrnemo k vprašanju kateri tip oglasa je najboljši za vaš branding je odgovor na dlani, slikovni.
Zakaj? Zato ker pri slikovnih oglasih sliki dodamo logotip in ime blagovne znamke, ljudje si nas bodo tako podzavestno zapomnili. Več bomo dali na branding, bolj prepoznavni bomo, mogoče to ni povezano s tem, da bo nekdo takoj kliknil na vaš oglas in prišel na vašo stran, vendar to niti ni prvi namen brandinga, ta je namreč, da ljudje čim večkrat vidijo naše oglase in se vas nekje v prihodnosti še vedno spomnijo ter pridejo na vašo stran ali trgovino/podjetje.

Zato vam tudi predlagam, da pri brandingu ne uporabite CPC (Cost per Click) možnosti ampak CPM (Cost per Thousand Impressions ).

Potrudite se tudi, da bodo vaši slikovni oglasi dobro narejeni – dodajte čisto in jasno sliko, svoj logotip, kratko in jedrnato besedilo, ki bo pritegnilo kupca in mu bo že takoj dalo vedeti kaj ponujate in očem ter stranem (slikovni oglasi se namreč prikazujejo na Display omrežju) prijazne barve.

Če sami nimate preveč izkušenj z ustvarjanjem slik v raznoraznih programih vam predlagam, da uporabite kar orodje Ad Builder, ki ga Google že vključuje.

Related Posts