Razno

Kako postaviti dober tekstovni oglas za Google

1. Ključne besede

Po skrbno izbranih in dobro razvrščenih(razrstite ključne besede v skupine) ključnih besedah, je prav tako pomembno, da se vsaj ena izmed teh besed pojavi v samem besedilu in naslovu vašega oglasa.

Screen Shot 2014-02-20 at 11.05.19

Zakaj se nekatere besede odebeljene? Kako naredim, da bom tudi jaz imel odebeljeno besedo? Zakaj so odebeljene osebe pomembne?

Ker sem v iskalnik napisala bededo domene (ki se nahaja v mojih ključnih besedah te skupine v Google Adsih) je Google prepoznal ta oglas kot zelo pomemben zame, namreč beseda domene se nahaja v besedilu kot tudi naslovu, zato se je le-ta odebelila. Oglas je tako mnogo hitreje pritegnil mojo pozornost.

2. Drugačnost

V oglasu naj se vidi zakaj ste drugačni od drugih.
Naprimer, da nudite 24 urno podporo, da je vaša podpora brezplačna,…

Včasih se je težko domisliti drugačnosti, pomaga kakšen posvet s sodelavci ali pa preučite oglase konkurence, tudi tako se vam lahko porodi kakšna ideja.

3. Spodbudite stranke k dejanju

Te besede,izrazi, fraze, sestavljanke ali kakor koli jih želite imenovati, imenujemo tudi call-to-action izrazi, saj vzpodbudijo bodoče stranke, da kliknejo vaš oglas.

Te besede so navadno: kupi, prijavi se, pokliči, doniraj, registriraj se,naroči še danes…torej stranki naravnost povemo kaj naj naredi.

4. Cena

Screen Shot 2014-02-20 at 11.39.30

Velikokrat ne maramo napisati cen, pa vendar je to pomembno zaradi tega, da je stranka obveščena že takoj o ceni (tako lahko presodi ali ji to ustreza ali ne), če je kliknila na oglas z določeno ceno, to pomeni, da je cena zanjo primerna (kar tudi vam pomaga pri sestavi novih, dobrih oglasov), v takih primerih je tudi konverzija visoka. Če je za stranko cena previsoka, tega oglasa ne bo kliknila, s tem pa vam je prihranila ceno na klik. 
Prav tako omenite v oglasu če imate kašne akcije (pri tem se mi zdi pomembno, da omenite do kdaj traja ta akcija, saj s tem stranko spodbudimo, da hitreje ukrepa) ali druge privlačne ponudbe.

5. Stran, podstran na kateri pristane stranka

Pomembno je kam bo klik na vaš oglas pripeljal stranko. 

Zakaj?
A. zato ker je to ena izmed mnogih spremenljivk, ki določa vaš QS.
B. zato ker imate večje možnosti nakupa

Če pogledamo na primeru. Naprimer, da iščem nekoga, ki mi ponuja domene. Prikaže se mi relavanten oglas o domenah, ko kliknem nanj pa me pripelje na splošno stran (www.zabec.net). Stran kjer ponujajo domene, gostovanje, strežnike, oglaševanje,…ta stran zame ni tako pomembna, seveda ponuja tudi domene, pa vendar se lahko v njej kar hitro “izgubim” in odidem. Torej moja uporabniška izkušnja ni bila tako dobra, kot bi pričakovala.

Če pa me ob kliku stran pripelje na http://www.zabec.net/domene, kjer so samo domene, se kaj hitro odločim pobrskati med končnicami, cenami, kako opravim nakup,….V tem primeru je moja uporabniška izkušnja odlična, saj sem prišla na stran, ki je zame pomembna, saj mi ponuja tisto kar iščem in zaradi česar sem sploh kliknila na oglas.

6. Kontakt

Vrjetno ste že opazili, da lahko oglasom dodate vaš naslov, telefonsko številko in +1 gumb. Vse to bo povečalo zaupanje kupca v vaš posel/storitev.

7. Resničnost

Zame ena od pomembnejših zadev. Ne zavajajte strank, saj bodo te to kaj hitro ugotovile. Napišite resnične kontakte, akcije, cene, besedilo,… Le kaj je lahko slabšega kot to, da plačate ceno za klik, nobenega nakupa in jeznega potrošnika.
Igrajte na odprte karte!
Bodite pošteni, tako bo vaša stranka srečna in vi z njo.

karte300_1

 

 

Related Posts