ePošta

Kako zgraditi email listo za eNovice?

Morda imamo za ponudit marsikaj, veliko zanimivih in odličnih stvari za povedati, pa nimamo nikograr s katerim bi lahko to delili.

Kako zgraditi nam primerno bazo, ki bo z veseljem brala ali izkoristila naše ponudbe?

1. Zbiranje v živo

Kadar imate predavanja, krajše nastope, svetovanje ali kdaj pa kdaj samo sprejmete obiskovalce v vaše prostore, takrat je pravi trenutek, da jim ponudite prijavo na vaše novičke.
V prijavo naj vpišejo svoj mail, podpis in datum vpisa na vašo listo.

Če imate napr. restavracijo, bar, kavarno… lahko svojim strankam ponudite vpis na listo, da jih boste lahko obveščali o menijih, novosti ali dogodkih, ki se bodo odvijali pri vas.
Nikar strank ne motite pri mizah, lista naj bo napr. pri knjigi pohval in pritožb, pri šanku, morda celo pri vratih ali kakšnem drugem posebnem kotičku.

Listo vsak dan (tudi večkrat na dan) poberite in zamenjajte z novim lično oblikovanim “kosom papirja”, prepričajte se tudi, da pisalo zraven liste deluje.

Na njej pa še na kratko povejte kakšne eNovice lahko pričakujejo.

Screen Shot 2015-04-01 at 15.45.05

2. Zbiranje na spletni strani

Prijavni obrazec na vaše novičke imate lahko na prvi strani vaše spletne strani ali pa tudi ob zaključku naročila (hvala stran) ali pod člankom, če imate blog.

Screen Shot 2015-04-01 at 15.49.03

Navadno se zbiranja emailov preko spletnih strani posložujejo z nagradnimi igrami, kjer pustite svoj email in se tudi strijate s pošiljanjem novičk.
Lahko tudi ponudite napr. kodo s popustom za tiste, ki se prijavijo na vaše novičke.

Vsekakor poskrbite, da boste imeli dovoljenje za pošiljanje vaših novičk in da prijavljenje ne boste spemali prevečkrat in z nepomebno/nepovezano vsebino.
Nekaj o tem kako napisati dobro vsebino za eNovice smo že pisali: https://blog.zabec.net/kako-napisati-dobre-e-novice/
Vaše eNovičke pa morajo nujno imeti tudi možnost – odjava iz eNovic.

Screen Shot 2015-04-01 at 15.02.40

Na naše eNovičke se lahko naročite v nogi prve strani naše spletne strani: https://www.zabec.net

Related Posts