WordPress

WordPress 4.3.

wp4.3

V aprilu 2015 smo pričakali novo verzijo WordPressa, ki je prinesla kar nekaj večjih novosti, sedaj pa nas že v drugi polovici avgusta 2015 ponovno čaka nova verzija 4.3. (beta različica je že na voljo).

Kaj nam prinaša verzija 4.3.?

 • Izboljšanje in prilagoditev wordpress strani za mobilne naprave
  Izboljšali bodo izkušnjo z objavami preko mobilnega telefona.
  Osredotočili so se na izboljšanje Admina (posljavlja se media-new.php) in Editorja (novost – shrani/posodobi vsebino brez da bi rabili osvežiti stran).
 • Močna gesla – večja varnost
  Varnost je ena izmed večjih težav WordPressa, zato se je ekipa osredotočila tudi na to težavo. Prihajajo nove prilagoditve kako izbrati močno geslo;
  * WordPress naj bi privzeto generiral močno geslo za uporabnika (še vedno bo obstalaja možnost, da si uporabik sam nastavi geslo)
  * Generirano geslo bo vidno kot tekst (s tem bi se radi znebili slovničnih napak in ponovnih potrjevanj gesel)
  *Wordpress naj bi uporabniku pomagal izbrati dobro geslo, če ga bo ta želel nastaviti ročno (le ta bo prejel komentar ob vpisu gesla oz. feedback)
  * Dvojno potrjevanje za šibka gesla – če se bo uporabnik kljub vsem nasvetom odločil ignorirati sistem, ga bo le ta nenehno spraševal “are you sure?”, dokler se uporabnik ne bo odločil uporabiti ustreznega – močnega gesla.
  Poleg tega pa je ekipa predlagala tudi sledeče spremembe, ki bi močno izboljšale varnost (ali bodo sprejete ali ne, pa bomo videli šele v novi različici):
  *ko se ustvari račun za drugega uporabika se geslo avtomatsko generira.
  * pri resetu gesla, naj le ta prejme novo geslo, ki ga je generiral WP in ne sam uporabnik. Če bo uporabnik želel spremeniti geslo, bo to še vedno lahko storil.
  * reset link za geslo naj ne deluje več po določenem času.
  * v primeru spremembe gesla ali emaila, naj uporabnik prejme obvestilo tudi na stari emal naslov.
 • Tako imenovani Costumizer se bo konstanto izboljševalj in dodajale se mu bodo nove funkcije
  Kakšne izboljšave/spremembe so predlagali?
  *osveži naj se samo področje kjer so narejene spremebe (sedaj se mora osvežiti celotna stran)
  *priprava/razporejanje in določanje nastavitev
  *zaklepanje popravkov. S tem se želijo izogniti, da bi več uporabnikov lahko popravljalo vsebino naenkrat in s tem povzorčilo, da X uporabnik povozi popravke Y uporabnika.
 • svoje menije boste lahko sedaj urejali in dodajali kar v costumizerju. S tem boste zadevo videli, kako bo izgeldala na strani še preden jo boste objavili.
 • Favicon oz. ikona spletne strani
  Enostavo: Settings >> General >> Site Icon. Tako boste lahko naložili t.i favicon  (navadno je to logo vašega podjetja) čisto enostavno. Prej ste logo morali naložiti v vaš root directory preko FTPja.

Povzetek iz:
http://www.sitepronews.com/2015/07/22/wordpress-4-3-what-will-it-offer-you/

Oglejte si še:
http://www.cloudways.com/blog/wordpress-4-3-beta-review/

Beta verzija WP 4.3.:
https://wordpress.org/news/

Related Posts