Varnost

Varnostne kopije in Veeam Cloud Connect

Vse več podjetij v zadnjem času prehaja na hibridni način dela. Ta se je namreč izkazal za izredno efektivnega, hkrati pa je s seboj prinesel potrebo po koreniti spremembi v organizaciji dela. Digitalizacija je tako postala neizogibna, saj morajo zaposleni dostopati do podatkov kjerkoli in kadarkoli. Prav zaradi njihove morebitne izgube so postale varnostne kopije ključnega pomena za vsakega uporabnika in podjetje.

Bodite pripravljeni na hitro obnovo podatkov

Ko gre za pomembne in občutljive podatke, ničesar ne prepuščajte naključju. Ravno varnostne kopije so tiste, ki bodo vaše podatke primerno zaščitile pred zunanjimi zlorabami, okvarami programske opreme ali krajo prenosnika. Najpomembnejša stvar, ki jo morate pri tem upoštevati je, da varnostne kopije vedno fizično ločite od vaše naprave. Se sprašujete kako? S pomočjo ekipe DAT-IT boste lahko svoje datoteke ves čas shranjevali v oblačni sistem.

Ne le podatki, tudi varnostne kopije morajo biti varno shranjene. Ustrezno shranjevanje in enostavna obnovitev sta bistvenega pomena, ko nepredvidljivi dogodki ogrozijo varnost vaših podatkov ter s tem podjetje.
In prav zanesljivo, stroškovno učinkovito shranjevanje ter obnovitev vam omogoča Veeam Cloud Connect Backup and Replication, ki ga lahko zakupite tudi pri DAT-IT.
V kolikor uporabljate že Veeam B&R programsko opremo, vam dodamo samo še licenco za Veeam Cloud Connect.

Kaj odlikuje Veeam Cloud Connect B&R:

  • Hitra namestitev
  • Varna SSL povezava, šifrirana že na samem izvoru
  • Možnost hrambe več dnevnih kopij podatkov
  • Hitra obnova kadarkoli
  • Stroškovna učinkovitost

Spoznajte Veeam Cloud Connect

Z Veeam Cloud Connect ponuja popolnoma integriran, varen in učinkovit način za premikanje varnostnih kopij v odlagališče v oblaku ali kopiranje na oddaljeno mesto za obnovo po nesreči. Predstavlja celovito rešitev za odpravo tveganja izgube podatkov. Ne potrebujete svoje strojne opreme, saj je vse v oblaku, zanj pa skrbi ponudnik DAT-IT.

Ključno pri uspešnem varovanju podatkov je ravno njihovo hitro in konstantno shranjevanje v obliki varnostne kopije na oddaljeno mesto. Prav oblačni način pa je tisti, ki vse to tudi zmore. Z odločitvijo za Veem Cloud Connect boste spoznali moč sodobne tehnologije, da zaščiti intaktnost podatkov vašega podjetja.

Verjetno se sprašujete, kako Veem Cloud Connect sploh zagotavlja uspešno ustvarjanje varnostnih kopij? Podatke shranjuje na oddaljeno lokacijo, lahko jih odlaga tudi na več lokacij, ki so med seboj tudi ločene. V DAT-IT omogočamo varno hrambo podatkov v ISO27001 podprtih podatkovnih centrih. V ponudbi imamo 3 fizično ločene lokacije, od tega 2 ločeni tudi geografsko. Vsi podatki vedno ostanejo znotraj lastnega regionalnega oblaka v Sloveniji. V primeru naravne nesreče, požara ali česa podobnega torej obstaja kopija strežnika in ga lahko po potrebi na drugi lokaciji poženejo. Pri tem ni začetne investicije, saj gre za najem. Če ste obstoječ uporabnik Veeam storitev in že imate ustrezne licence, je vse skupaj še ceneje. Sliši se zahtevno, a s sistemom vedno upravljajo vrhunski strokovnjaki. Za vas je najpomembnejši rezultat – uspešno zaščiteni podatki.

Stavite na dodatno zaščito pred izbrisom kritičnih podatkov

Najsodobnejše tehnologije, ki so na voljo po konkurenčnih cenah, zagotavljajo najvišjo zanesljivost in varnost poslovanja za organizacije katere koli velikosti. Ker pa spletni nepridipravi vedno prežijo na vaše podatke, je smiselno razmišljati tudi o detajlih – dodatnih možnostih, ki dobesedno rešujejo nerešljivo.


Pri DAT-IT vam zato nudimo še dodatno »Insider Protection« zaščito, ki je del Veeam Cloud Connect Backupa in s tem dodatno varovalo pri zaščiti vaših podatkov.

Z možnostjo kreiranja »koša« (ang. recycle bin), ki ni dostopen iz vašega omrežja, omogočamo pridobitev podatkov, ki so bili morda izbrisani med zlonamernim napadom.
S tem se vzpostavi dodatna zaščita pred zunanjimi napadi izsiljevalske programske opreme in notranjimi grožnjami.

Uporabniku prijazno

Ena največjih prednosti uvajanja Veeam Cloud Connect je preprostost upravljanja. Varnostne kopije lahko naložite in obnovite s samo nekaj kliki. Storitev ni primerna le za končne uporabnike, ampak tudi za ponudnike storitev, ki poslujejo s svojimi strankami. Nadzorna plošča s celovitim pregledom nad porabo sistemskih sredstev omogoča natančen pregled nad vašimi podatki ali podatki vaših strank.

Integracija z Microsoft 365

Ogromno podjetij ve, da je okolje Microsoft 365 sicer odlična izbira, a ima tudi svoje pomanjkljivosti. DAT-IT, del skupine ZGroup, ne ponuja samo storitev Microsoft 365, temveč tudi varnostne kopije v povezavi s storitvijo Veeam.

Microsoft sicer ima vzpostavljene lastne sisteme za varovanje podatkov, a ti niso »backupi« oziroma varnostne kopije, tako da lahko stranka z manj računalniškega znanja – ki, roko na srce, najpogosteje nehote sama kaj izbriše – ostane brez vsega. Kot odlična rešitev se izkaže ravno Veeam, ki poskrbi, da so vaši podatki na varnem.

Prva asociacija z Microsoft 365  je v večini elektronska pošta, a tu ne gre zgolj za to, ampak za nekatere morda še pomembnejše zadeve, kot so SharePoint datoteke, podatki o skupinah uporabnikov, OneDrive datoteke in storitev Microsoft Teams. Popolnoma upravičeno lahko trdimo, da boste s pomočjo tehnološkega tandema Microsoft – Veeam nadvse uspešno zaščitili svoje podatke v varnostnih kopijah.

Nihče si niti ne želi predstavljati, kaj bi se zgodilo, če bi nekega dne vsi podatki, ki so ključni za vaše uspešno poslovanje, izginili. Zato ukrepajte še pravočasno. DAT-IT si prizadeva, da bi vse več ljudi zaupalo moči tehnologije. Naša prioriteta je skrb, da so vaši podatki vedno na varnem. Ustvarjanja varnostnih kopij ne prepuščajte naključju, zato nas kontaktirajte na 0591 669 81 ali info@dat-it.com.

Related Posts