Razno

Sedaj bo “Relevance Score” viden tudi na Facebooku

Facebook se je zaradi tega, da bi vsi, ki oglašujejo lahko izboljšali svoje oglase in jih tako naredili bolj pomembne za tistega, ki oglas vidi, začeli razkrivati t.i. “Relevance Score”.

Tako podjetje razkriva kako se določi “Relevance Score”:

Izračunajo ga glede na pozitiven in negativen odziv, ki ga pričakujejo, da ga bo oglas prejel od targetiranih uporabnikov.
Več kot pričakujejo pozitivnega odziva na oglas, višja bo ocena relevantnosti oglasa.

Oglas tako lahko prejme oceno od 1-10 (10 je najboljša), seveda se ocena izboljšuje ali lahko tudi poslabša, tekom oglaševanja, glede na odziv uporabnikov Facebooka oz. targetirane skupine na Facebooku.

Seveda ima “Relevance Score” podoben vpliv tudi pri ceni in prikazovanjem z na branding vezane oglase / kampanje.

Za prav vse oglase velja, da višja ko bo ocena, bolj konkurenčen bo oglas na dražbi in s tem povezani stroški bodo manjši.

Takole je Facebook tudi pokazal sliko kje boste lahko našli  “Relevance Score” in kako bo prikazan:

Screen Shot 2015-02-16 at 15.11.58

Vendar Facebook pravi, da pri tem ni pomemben izključno “Relevance Score”, ampak tudi vaš bid na oglas. Tako ni nujno, da če se bosta znašla dva oglasa na dražbi, en z boljšo oceno, drug z večjim bidom, da bo zmagal tisti z boljšo oceno.

Poudarjajo, da naj se oglaševalci ne ozirajo samo na oceno, ta je ta tukaj zato, da oglas / kampanjo lažje analiziramo in stvari popravimo, če so mogoče.

Originalni članek po katerem smo povzemali si lahko preberete na sledeči povezavi:
https://www.facebook.com/business/news/relevance-score

Related Posts