Razno

Rezultati ankete 2014 – Kako zadovoljni ste z Žabjimi storitvami

Najprej se zahvaljujemo vsem, ki ste rešili našo anketo, s tem ste pripomogli, da smo se zazrli v našo ponudbo in delo ter naredili analizo, za katero upamo, da bo pripomogla k izboljšanju naših storitev.

Rezultati so torej sledeči.

1. Kdo uporablja naše storitve?

Naše storitve uporablajo tako fizične kot pravne osebe.
Če pravne osebe delimo na d.o.o. in s.p., potem naše storitve koristijo predvsem:
fizične osebe (51,52%), sledijo samostojni podjetniki (29,29%), za njimi pa d.o.o. (15,15%) in drugo (4,04%).

Screen Shot 2014-09-29 at 10.03.372. Zakaj/koga se uporabljajo naše storitve

Storitve, ki jih ponujamo uporabljate predvsem za:
Lastno uporabo ( 65,66%), lastne stranke (23,23%), nadaljnjo prodajo (8,08%), kar nekaj pa vas jih uporablja za testiranje (3,03%).

Screen Shot 2014-09-29 at 10.06.263.  Starost

Opazili smo, da največ naših storitev uporabljajo mladi (19 – 30 let), sledi ji generacija mlajših srednjih let (31 – 40 let).

Screen Shot 2014-09-29 at 10.04.40

4. Katere od Žabjih storitev uporabljate? 

Največ vas uporablja storitve Zabec.net (domene, gostovanje, spletni marketing), manjši delež pa vas ima storitve, ki jih ponujamo pod Zabec.pro.

Screen Shot 2014-09-29 at 10.17.14

5. Splošno zadovoljstvo

Skupna ocena: 4

Screen Shot 2014-09-29 at 10.37.51

Screen Shot 2014-09-30 at 11.55.29

Največkrat so vas motile sledeče zadeve.

  • Cene:

A. Predlagali ste nižjo ceno VPS za fizične osebe
Odgovor: Če želimo nuditi dobro storitev ne moremo nuditi tudi ekstemno nizkih cen. Naš cloud uporablja izključno opremo priznanih proizvajalcev in ne iščemo ovinkov. Cene so po našem mnenju optimalne trenutno in omogočajo pošteno ceno za stranke, kot tudi za nas.

Zavedamo se, da je začetek težak, zato ponujamo mesečna plačila in 30% popust na vezavo.Od časa do časa, pa nudimo tudi akcijske popuste (nazadnje smo nudli VPS popuste v akciji Brcamo cene).

B. Akcijo .si domene za 1 EUR
Odgovor: Pri ceni za 1 EUR bi dejansko ustvarjali cca. 10 € minusa na domeno, kar pa ne želimo. Če pogledate dolgoročno je Zabec.net najbolj ugoden ponudnik domene.
Seveda, pa bomo imeli tudi kakšno posebno akcijo, ki vam bo ponudila .si domeno kolikor se da ceneje (vendar ne pod nabavno ceno).

  • Gostovanje

A. Zakaj imate nekateri manjše pakete gostovanja kot drugi?
Odgovor: Nekateri imate pakete gostovanja na starejših strežnikih, ki imajo tehnične omejitve. Vsakomur brezplačno ponudimo možnost, da se preseli na naše novejše strežnike in koristi povečane pakete gostovanja.

Če to želite narediti nam lahko pošljete mail na info@zabec.net.

  • Moj Zabec

A. Preslab moj.zabec.net
Odgovor: Res je, to smo ugotovili tudi sami, zato smo se odločiti izboljšati sistem moj.zabec.net in ga bomo predstavili v letu 2015.

  • Podpora

A. Preveč uradna podpora in preveč prerekanja za 5 minut dela
Odgovor: Naše žabce treniramo, da so profesionalni in ustrežljivi. Želeli bi si, da vsakega uporabnika poznamo po imenu vendar je to žal nemogoče in občasno moramo zahtevati določene dokumente.
Zavedamo se seveda tega, da določeni uporabniki želijo rešitev, saj “porabite samo 5 minut” vendar pri 6000 strankah to letno nanese 500 ur.  Težave se ponavadi pojavljajo tudi zaradi tega, ker želite, da izvajamo delo namesto vas. Delo naših Žabcev je skrb za delovanje strežnikov in pomoč pri odpravi težav. Žal pa ne moremo v tej ceni nuditi tudi razvoja spletnih strani, kar je odgovornost in delo spletnih razvijalcev.

6. Pogrešate kakšno izboljšavo ali dodatno storitev?

A. SSH dostop
Odgovor: Trenutno SSH dostopa zaradi varnosti ne ponujamo, vendar pa smo to vzeli na znanje in odločanje.

B. Več navodil o gostovanju, prenosu domen…
Odgovor: V ta namen smo naredili stran podpora.zabec.net (https://podpora.zabec.net/baza-znanja) kjer boste našli nekatera navodila in podatke. Zavedamo se, da nekatere stvari še manjkajo, vendar počasi in vstrajno polnimo Bazo znanja.
Nekatere bolj podrobnejše zapise pa najdete tudi na našem blogu Žabja reganja (https://blog.zabec.net).

C. Cenejši SSL certifikati
Odgovor: Najcenejši certifikat pri nas stane 14 EUR/leto, menimo, da je takšna cena primerna, zato cen certifikatov ne bomo spuščali. Seveda, pa jih bomo imeli tudi v akciji (zadnja akcija, ki se je končala 21.09.2014 je zajemala tudi SSL certifikate-Varnostni paketi).

D. Potrebnih je preveč mailov za rešitev problema
Odgovor: Povprečno poslan email na podporo vsebuje “meni ne dela”, kar žal ne omogoča rešitve. Za hitrejšo rešitev prosimo, da čim bolj podrobno opišete kaj(ali ne dela mail-kateri, domena-kater….kopirajte napako, ki se pojavi…), kako (s kakšnim postopkom je prišlo do tega) in kdo ste. Predvsem pa zapišite na katero storitev se to navezuje.

D. Požarni zid za VPS
Odgovor: Tudi anketo glede požarnega zidu za VPSje smo izvedli, vendar večina takšne storitve ni pripravljena plačati, zato vam tega zaenkrat ne bomo ponudili, vendar to ne pomeni, da ostali, ki bi to imeli, te možnosti ne boste imeli – pripravljamo vam tudi to storitev (o času pa žal ne moremo govoriti).

7. Ali bi nas priporočili prijateljem?

90,36 nas bi priporočilo, 9,64 pa ne. Vsekakor se bomo potrudili, da bomo do prihodnjega leta zmanjšali število tistih, ki z nami niste zadovoljni.

Screen Shot 2014-09-29 at 11.37.44

8. Ali uporabljate poleg naših tudi storitve konkurenčnega podjetja?

Screen Shot 2014-09-29 at 11.50.21

Rezultat kaže na to, da imamo pri nas in drugje prav tako dobre ponudnike storitev, kaže pa tudi na to, da bomo moramo razmisliti kaj vam ponuditi, da rezultat ne bo tako tesen 🙂

Za vse slike smo uporabili orodje za izdelovanje infogramov: https://infogr.am

Related Posts