Razno

Od sedaj lahko plačate tudi z BitCoini

Kaj je BitCoin?

BitCoin je digitalna valuta, s katero lahko plačujete preko spleta. Zaradi nenehnega povpraševanja po takšnem načinu plačila storitve, smo se tudi pri Zabec.net odločili, da vam tako plačilo omogočimo. Tako lahko z BitCoini kupite domene, gostovanje, VPS,…

Ker je BitCoin globalna valuta, pomeni, da z njo lahko plačujete kjer koli po svetu (tam kjer jo seveda sprejemajo in kjer je na voljo internetna povezava).

Valuta BitCoin nima posrednikov. Kar pomeni, da vam ob plačilu banka (ali kateri drug posrednik) ne bo odvzela kosa pogače.

Ali je plačevanje z BitCoini zakonito?

Poudarimo naj še to, da je plačevanje z BitCoini v Sloveniji poponoma zakonito in jih Banka Slovenije obravna kot enoto s katero je mogoče kupovati dobrine (seveda, če jih ponudnik sprejema).

Kot vsaka druga valuta je tudi BitCoin podvržen nihanju. Koliko so trenutno vaši BitCoini vredni pa si lahko ogledate na: http://preev.com/

Zabci pa naj se zahvalimo Aleksandru iz Bitcoinpeople.net, ki nam je pomagal pri vpeljavi takšnega plačila, vam pa je omogočil, da z njimi lahko plačujete tudi pri nas.

Kako plačam domeno, gostovanje…..z BitCoini?

Ko boste izbrali željeno storitev (gostovanje, domeno…) sledite običajnemo postopku prijave in naročila. Pozorni bodite pri načinu plačila, kjer lahko označite, da želite plačati z BitCoini. 

Pokazalo se vam bo okence kateri BitCoin zahtevek je bil izdan ter, da vas bomo s klikom na gumb Naprej preusmerili na plačilni sistem BitPay. V tem plačilnem sistemu imate 15 minut časa za plačilo storitve (kar je priližno tako kot pri paypalu, karitcah…).
Sledite navodilom, da bo vaše naročilo uspešno.
Potrditev plačila z BitCoini traja približno 30 minut. Vendar bo ob primeru nakupa gostovanja, vaše gostovanje vklopljeno le nekaj trenutkov po naročilu.

Kaj je BitPay

Je elektronski sistem, omogoča sprejemanje BitCoinov kot plačilno sredstvo.

Kako uvedem plačevanje z BitCoini na svoji spletni strani?

Predlagamo vam, da si preberete vsebino na teh dveh povezavah, kjer imate vse lepo razloženo:

http://www.bitcoinpeople.net in http://blockchain.info/sl/api

Related Posts