Twitter

Kako in zakaj uporabljati #hashtag

Vse se je začelo s socialnim omrežjem Twitter. Ta je začel teme medsebojno ločevati z znakom #. S tem je omogočil hitrejši pregled med twitti, sodelovanje v temah ter hitro in enostavno odpiranje tem.
Prvi so znak pričeli leta 2007 uporabljati lokalni novinarji, ki so poročali o obsežnem požaru v mestu San Diego, uporabili so #SanDiegoFire. Vsi, ki so takrat uporabljali Twitter so hitro lahko videli in poročali, obveščali o tem kaj se dogaja – prav za prav bi lahko rekli, da je vse skupaj potekalo “v živo”.

Tako se simbol # danes uporablja že skoraj na vseh socialnih omrežjih (Twitter, Instagram, Vine, G+, Tumblr, Pinterest, kot zadnji med njimi pa ga je leta 2013 uvedel tudi Facebook).

Torej, 6 hitrih pravil kako uporabljati #:

  1. #VseSkupajMed # ne pišite presledkov (napačno: # zabec podpora), vse besede se namreč pišejo skupaj (pravilno: #zabecpodpora). Če želite besede medseboj ločevati lahko uporabite #ZabecPodpora (če bo kdo iskal to temo jo bo sistem prepoznal neglede na to ali je napisano z malimi ali velikimi črkami). V temi se lahko pišejo tudi številke, medtem ko .,;: niso podprti.
  2. #PromocijeUporabite # za promocije, kampanje, dogodke ali kot branding (znamčenje). Naprimer, da imate akcijo domen, potem boste uporabili #akcijadomen. Tako bo vsak, ki bo iskal akcijo domen vpisal #akcijadomen in vas našel.
    Za promocijo svoje znamke ali produkta seveda uporabite #zabec ali napr. #domene,…
  3. #PametvrokePišite pametno, natančno in uporabite točne #, ki so povezani z vami in z vašo temo. Torej, če oblikujete in razvijate spletne strani, potem uporabite #zabec #spletestrani #oblikovanjespletnihstrani.
  4. #Omejitese Omejite se na 3-5 #, saj boste drugače izgledali kot spam.
  5. #Besedilo # naj bo dopolnilo k besedilu.
  6. #Zabec #zabec #zabec Ne se ponavljat, en # je dovolj. Naprimer: #Zabec ima super podporo, pokličite #Zabec kadarkoli in #Zabec vam bo odgovoril 123.
    En #Zabec bo dovolj 🙂

Related Posts