Razno

Integracija zalednih sistemov v splet ali kaj vse lahko počne moja spletna stran

Vsi smo navajeni, da v spletno stran vpisujemo preko CMS sitema, bodisi Zabec.net CMS, WordPress, Magento…. pač preko spletnega vmesnika.
Prav tako večina trgovin prenaša vsebine in naročila iz trgovine ter v trgovino ročno ali preko izvoznih datotek.

Pa je to učinkovito?

Po naših izkušnjah obstaja meja do katere se to splača. Ta meja je tam, ko to opravilo prične moteče delovati na delovni proces in/ali morate za to zaposliti dodatno osebo.
Takrat se splača začeti razmišljati o integraciji ERP (Enterprise Resource Planning) sistema in posledično o implementaciji spleta vanj.

erp_modules

Poglejmo primer: Proizvajalec blaga A z lastno spletno trgovino

Zaloga, opisi, atributi, predračuni, računi, naročila… vse se vodi v lokalnem sistemu do katerega ima dostop celotno podjetje in je vpet v poslovni proces.

Faza 1:

Spletna trgovina se v začetni fazi postavi zgolj z izvozom izdelokov na splet, kjer se nato ročno uredijo. Naročila se pošilja na email, kjer se jih nato ročno obdela.
Tak proces je v prvi fazi stroškovno najbolj učinkovi.

Ko se spletna trgovina »prime« in so naročila redni dogodek, pa se lahko pojavi potreba po avtomatizaciji in fazi 2.

Faza 2:

Uredi se avtomatski prenos v ERP, generiranje predračunov ter pošiljanje preko spleta in pošiljanje statusov iz ERP v splet, kot tudi številk za sledenje pošiljkam in vračilom.
Tako se lahko obdeluje mnogo večje število naročil z istim kadrom, ki se s tem lahko fokusira na pomembnejše naloge.

V Zabec.net recimo se celoten proces naročila izvede avtomatsko, od prejema naročila do pošiljanja računa. Tako smo Zabci lahko v celoti fokusirani zadovoljstvu uporabnikov.

Prav tako pa naša Zabec.PRO ekipa lahko izvede integracijo spletnih okolji v karkoli.

Related Posts