Razno Strežniki

[Gostujoči zapis – Igor Harb/Midori] Podpora pri zabec.net

V podjetju Midori, medijske storitve d.o.o., smo zvesta stranka storitev gostovanja pri spletni agenciji zabec.net že vrsto let. Najprej smo jim zaupali gostovanje naše spletne strani, ki so jo tudi razvili v sodelovanju z oblikovalskim studiem Kontrastika. Podpore glede dinamičnega dela spletne strani skorajda nismo potrebovali, saj je uporabniški vmesnik zabec.CMS izjemno intuitiven in preprost za uporabo, tako da smo zlahka sami spreminjali vsebine, ko pa smo morali posegati v statični del spletne strani, pa so zadevo uredili v najkrajšem možnem času, ne da bi pri tem spremenili grafično podobo.

Dobrega pol leta pri zabec.net najemamo tudi gostovan strežniški dostop za produkcijski del našega prevajalskega oddelka. V praksi to pomeni, da vsa prevajalska orodja in ostala programska oprema, ki jo uporabljamo pri svojem delu, delujejo v strežniku, posamezen uporabnik pa v svojem računalniku potrebuje zgolj program za delo z oddaljenim namizjem (npr. RDC ali CoRD) in spletni brskalnik. S tem pristopom smo znatno poenostavili vzdrževanje programske opreme za posamezne uporabnike, predvsem z vidika uporabe različnih operacijskih sistemov (Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X), hkrati pa tudi izboljšali varnost. Računalniki posameznih uporabnikov so sedaj bistveno manj izpostavljeni morebitnim težavam, vsi občutljivi dokumenti pa so v ustrezno zavarovanem strežniškem okolju, v katerega se povezujemo s šifrirano povezavo VPN.

S to rešitvijo smo sprva imeli nekaj težav z delovanjem, zaradi česar smo pogosto potrebovali podporo žabcev, saj sicer ne bi mogli opravljati svojega dela. Njihov odzivni čas je bil zmeraj izjemen in merljiv v minutah, kadar koli med 7. uro zjutraj in polnočjo, zelo hitro pa so se odzvali tudi med vikendi. Pri tem je zadostovala že prijava napake prek e-pošte, brez potrebe po telefoniranju. Ob njihovi pomoči smo hitro odkrili tudi vzrok za pogoste prekinitve, ki jih je povzročal odjemalec za delo z oddaljenim namizjem za Mac OS X, v zabec.net pa so nam tudi takoj poiskali ustrezno nadomestno rešitev, ki sedaj dela brez težav. Zadnjih nekaj mesecev tako pravzaprav težko ocenimo odzivnost podpore zabec.net, saj vse deluje brez težav, kadar pa smo izvajali nadgradnje ali uvajali kakšne spremembe v strežniškem okolju, pa je bilo delo zmeraj opravljeno pred rokom.

Related Posts