WordPress

WordPress Gutenberg 13.8 za večjo prilagodljivost urejanja

Spoznajte WordPress Gutenberg 13.8

Od sedaj vam je na voljo nova različica WordPress Gutenberg 13.8, ki omogoča številne nadaljnje postopne izboljšave za urejevalnik Gutenberg Blok Editor.

Nekatere izmed izboljšav se dotikajo predvsem malenkosti, kot je dodajanje WhatsApp ikone v razdelek za socialne ikone – Social Icon Block. Vendar pa izboljšave zajemajo tudi druge, pomembnejše možnosti. Le te oblikovalcem predlog namreč dajejo možnost, da svojim uporabnikom zagotovijo več možnosti oblikovanja. Glavna med izboljšavami je nova funkcija, ki omogoča lažjo vidljivost delov predlog in njihovo vstavljanje iz vstavljalnika blokov.

Ta možnost naslavlja predvsem oblikovalce predlog, ki lahko zdaj uporabnikom olajšajo izbiro tiste različice, ki jim najbolj odgovarja.

Mnenje o WordPress Gutenberg

“Gutenberg 13.8 uvaja izboljšave za tiste, ki dajejo prednost spremembam in vzorcem ter tako zagotovijo prilagodljivost za svoje uporabnike. Določene različice delov predloge so zdaj na voljo v vstavilniku blokov, kar olajša dodajanje delov predlog, kot so »Glava«, »Noga« ali »Naročnina na novice« na vaše mesto.«

Nova komponentna iskanja predlog

Druga uporabna posodobitev je dodajanje funkcij iskanja, ki omogoča lažje iskanje in uporabo določenih delov predlog.

Podpora obrobnega bloka za barvo, širino in slog

Slikovni blok zdaj podpira celoten razpon kontrolnika obrob, vključno z barvami, slogom in širino. Prav tako se je Gutenberg 13.8 zelo dobro izkazal na različnih testiranjih.

Izboljšave dostopnosti

Gutenberg 13.8 se dopolnjuje s kumulativnimi izboljšavami dostopnosti. Popravki tako vključujejo dodajanje napotkov za orodja in odpravljajo neskladja med vidnim besedilom in opcijo aria-label, ki je del gumba Toggle block inserter.

Še nekaj dodatnih izboljšav

  • BorderControl: posodobite označevanje, orodne napotke in dodajte polje in legendo.
  • Dodajanje opcije aria-hidden puščicam za poizvedbo.
  • Popravite lahko označevanje in semantiko bloka odstavkov.
  • Popravite oznako neusklajenosti in vidno besedilo na gumbu preklopnega bloka Toggle.
  • Popravite opisno besedilo blokovnih pomičnikov za vodoravno premikanje.
  • Zamenjajte elemente, ki jih je mogoče klikniti. To lahko storite s pomočjo gumbov, v možnosti ‘Dodaj predlogo’.

Izboljšave kode, ki jih prinaša WordPress Gutenberg 13.8

Ena od izboljšav, ki je dobrodošla tudi s SEO vidika, je odstranitev fragmentov React iz blok knjižnice.

Ne gre sicer za dramatično izboljšavo, pa vendar so vse pozitivne spremembe, ki se dotikajo velikosti kode, vedno dobrodošle.

Postopne dodelave se tako nadaljujejo, WordPress Gutenberg 13.8 pa se še naprej razvija. Zato ne pozabite posodobiti na novo Gutenberg 13.8 različico in tako spoznajte prednosti, ki vam jih le ta ponuja. Najrazličnejše zanimive WordPress novosti pa vas čakajo tudi na našem žabjem blogu.

Vir: WordPress Gutenberg 13.8 Offers Greater Editing Flexibility (searchenginejournal.com)

Related Posts