Razno

Stripe tudi v Sloveniji! Kako smo pri zabec.net postali med prvimi v Sloveniji, ki smo sodelovali v beta različici Stripe plačilnega sistema in kakšne novosti prinaša?

Do pred kratkim smo v Sloveniji lahko samo “mirno” opazovali kako lahko drugot po svetu koristijo izjemen Stripe plačilni sistem. 

Kako smo pri nas prišli do možnosti, da vam ponudimo Apple Pay plačilo?

Poleti smo od Stipe prejeli mail, če bi želeli sodelovati v beta različici za Slovenijo. Seveda smo se vabilu takoj in z veseljem odzvali. 
Tako smo med prvimi v Sloveniji sodelovali v beta različici Stripe plačilnega sistema. 

Takoj smo se lotili dela in našim uporabnikom omogočili dva najbolj želena načina plačila: 

1. med Apple uporabniki je to Apple Pay, od ponedeljka, 22.07.2019, so lahko naši uporabniki plačali storitve preko Apple Pay sistema.
2. Mednarodni uporabniki pa so si zaželeli plačila preko American Express. Plačevanje preko AmEx-a jim je že omogočeno. 

Primer plačila z ApplePay in boljše uporabniške izkušnje na namizju: 

Primer plačila z ApplePay in boljše uporabniške izkušnje preko pametnega telefona:

Kaj je Stripe in kakšne funkcije nam omogoča?

Stripe je eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov procesiranja plačil in nam bo tekom uporabe omogočil veliko dodatnih funkcij, ki bodo vplivale na naše poslovanje, kot tudi na boljšo uporabniško izkušnjo naših naročnikov. 

Ko govorimo o boljši uporabniški izkušnji, ne govorimo samo o izgledu, marveč tudi o takojšni informaciji o napačnem podatku za naročnika – v kolikor naročnik že v samem postopku plačila napiše npr. napačen podatek kartice, se mu ta napaka takoj izpiše, napako lahko popravi, in s tem ne rabi ponoviti celotnega postopka naročila. 

Sami pa smo najbolj navdušeni nad naprednimi možnostmi preko API-ja, ki nam bo v bodoče omogočal tudi takoimenovane naročnine.  

Kaj bo to pomenilo za naše naročnike?
Naši naročniki bodo lahko v prihodnosti avtomatsko podaljševali naše storitve (domene, gostovanje, VPS strežnike, SSL certifikate…) kar jim bo prihranilo čas. Trenutno ponujamo (smo izvedli) najbolj osnovno in enostavno različico Checkout-a, ki smo jo vpeljali v naš strenutni sistem. V letu 2020 pa že pričakujemo implementacije tudi naprednejših možnosti. 

Related Posts