Gostovanje

Reseller ali poslovno gostovanje: komu je namenjeno?

Pri Zabec.net svojim naročnikom ponujamo tudi reseller gostovanje, ki mu z drugim imenom rečemo tudi poslovno gostovanje. Kot že ime pove, je ta vrsta gostovanj namenjena nadaljnji prodaji. Naročnik zakupi paket, ki ponuja določen prostor na strežniku (npr. 100 GB), ga nato razdeli na manjše enote (npr. 20 GB) in jih naprej ponuja svojim naročnikom. Za poslovno gostovanje se večinoma odločajo različna podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Tako lahko svojim strankam poleg same izdelave, ponudijo tudi prostor na spletu in na tak način izpopolnijo svojo obstoječo ponudbo spletnih storitev. Reseller je prav tako odlična izbira za razvijalce, ki za svoje delo potrebujejo večje število domen.

Poslovno gostovanje za naročnika predstavlja tudi možnost zaslužka zato ne preseneča, da se zanj odloča vse več manjših in srednjih podjetij, ki svojim strankam ponujajo najrazličnejše spletne storitve. Poslovno ali reseller gostovanje vam ponujamo tudi pri Zabec.net. Njegove prednosti vam predstavljamo v nadaljevanju.

Je reseller gostovanje sploh smiselno?

Odgovor na zgornje vprašanje se glasi seveda! Ponudnik gostovanj, ki svojim uporabnikom ne nudi poslovnega gostovanja, na ta račun izgublja številne potencialne stranke. Te pa so mimogrede tudi tiste, ki prinašajo redne, pa tudi večje zaslužke. Za poslovno gostovanje se namreč odločajo samostojnim podjetniki in podjetja, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi spletnimi storitvami (postavljanje spletnih strani, spletno oblikovanje, spletno oglaševanje) in želijo svojim strankam ponuditi še nekaj več.

S stališča naročnika pa se reseller gostovanje izplača tudi zato, ker velik del obveznosti prevzame kar ponudnik sam. Natančneje – vzdrževanje strežnika je v domeni ponudnika gostovanja. Podjetje, ki se odloči za nadaljnjo prodajo gostovanj se na ta način izogne vsem nevšečnostim, ki so povezane s samim strežnikom, veliko manjša pa je tudi njegova odgovornost. Toda izjemnega pomena je izbira pravega ponudnika gostovanja, saj bodo vaše stranke v primeru slabega delovanja spletne strani nezadovoljne z vami kot tistim, ki jim je paket predlagal. Svojim strankam je zato smiselno omeniti tudi dejstvo, da za zanesljivost strežnika skrbi ponudnik gostovanja, ki morebitne težave hitro in učinkovito odpravi.

Še ena prednost reseller gostovanja je, da naročnik, ki se zanj odloči, popolnoma sam oblikuje pakete za nadaljnjo prodajo. Poleg tega tudi sam določi cene paketov. Slednje je koristno predvsem z vidika poslovanja, saj imajo lahko paketi nekoliko višjo ceno, kot za spletni prostor plačuje sam naročnik. Tako se mu obeta lep zaslužek, predvsem ob predpostavki, da ima večje število strank, ki se odločijo za po meri sestavljen paket gostovanja.

Poslovno gostovanje pri Zabec.net!

Pri Zabec.net se zavedamo pomembnosti celovite ponudbe za stranke, zato vam nudimo možnost, da svojim strankam ponudite nekaj več. S tem boste namreč v njihovih očeh izpadli kot kredibilno in resno podjetje, saj jim boste omogočili ‘vse v enem’. Če izdelujete spletne strani, zakaj potem nebi ponudili še gostovanja?

Za poslovne uporabnike smo tako pripravili več različnih paketov gostovanj, ki nudijo različno velik prostor na strežniku. Izbira je odvisna predvsem od predvidenega števila strank, ki se bodo pri vas odločili za gostovanje.

Poslovno gostovanje pri Zabec.net vam:

  • omogoča več uporabnikov za kontrolno ploščo,
  • nudi možnost ločenega dostopa uporabnikov do kotrolne plošče,
  • omogoča več gostujočih domen (od 124 do neomejeno) kot deljeno gostovanje,
  • nudi spletni prostor od 10 gb do 100 gb,
  • omogoča večje število uporabnikov spletne pošte,
  • je idealen za SEO optimizacijo,
  • uporabniki lahko sami kontrolirajo DNS cone,
  • nudi možnost uporabe privatnih imenskih strežnikov,
  • zagotavlja opcijo uporabe anonimnih imenskih strežnikov,
  • zagotavlja možnost dodajanja več IP naslovov,
  • nudi WHM kontrolo,
  • nudi možnost vzpostavitve več SSL certifikatov.

Komu vse je namenjeno poslovno gostovanje?

V prvi vrsti se za reseller gostovanja odločajo podjetja in podjetniki, ki želijo svojim strankam ponuditi gostovanje pod svojimi individualnimi pogoji. Vendar pa to še zdaleč niso edini naročniki, ki jim svetujemo odločitev za reseller.

Poslovno gostovanje še kako prav pride fizičnim spletnim uporabnikom, ki si želijo večjega števila domen za lastne potrebe. Reseller namreč nima zgornje omejitve števila domen, ki jih lahko imate, ampak le omejen prostor, ki je na voljo na strežniku.

Related Posts