Gostovanje

Ključne prednosti, ki vam jih prinaša deljeno gostovanje

Ko odpiramo spletno stran, (s tehničnega vidika) potrebujemo ustrezen paket gostovanja, registrirano domeno in primerno spletno podporo, ki bo skrbela za nemoteno delovanje in učinkovito odpravljanje morebitnih težav. Večina lastnikov spletnih strani se po posvetu s strokovnjaki za internetne storitve odloči za deljeno gostovanje. Gre za najbolj pogosto obliko spletnega gostovanja – predvsem na račun lepega števila prednosti, ki vam jih prinaša. V nadaljevanju preverite, o katerih ključnih pridobitvah govorimo in ugotovite, ali je deljeno gostovanje prava izbira tudi za vašo internetno stran.

Baza znanja: kaj je deljeno gostovanje?

Gostovanje spletne strani je storitev, ki se ji pri vzpostavljanju spletne strani ne morete izogniti. Ta vam namreč zagotavlja določen prostor na internetu. In kaj to sploh pomeni? Predstavljajte si, da odpirate svoje podjetje – v tem primeru boste potrebovali pisarno. Zato najamete poslovni prostor, ki zagotavlja, da vaši zaposleni vsako jutro pridejo na delo na isto mesto. Enako je s spletno stranjo, le da najeti prostor ni fizični, ampak virtualni na strežniku. Poznamo pa tudi različne oblike gostovanj, med katerimi je najbolj priljubljeno prav deljeno gostovanje. Pa si poglejmo, zakaj je temu tako.

Osnovno pravilo je, da pri deljenem gostovanju na enem strežniku gostuje več različnih naročnikov. Kot bi v stolpnici kupili svoje stanovanje – tega uporabljate samo vi, stopnišče pa si še vedno delite s sostanovalci. Mogoče ob tem pomislite, da skupna uporaba enega strežnika z ostalimi lastniki spletnih strani zagotovo vpliva na kvaliteto storitve. Toda naj vas pomirimo – premišljeno sestavljen paket deljenega gostovanja vam omogoča vse tisto, kar potrebujete za vrhunsko delovanje vaše internetne strani.

Morda še vedno menite, da bi bilo bolje, da bi s spletno stranjo gostovali na svojem lastnem strežniku? Že res, da se za večje, zelo zahtevne strani in strani, ki se srečujejo z ogromno prometa, svetuje VPS gostovanje, pa si večina strank hitro premisli in raje odloči za kakovostno deljeno gostovanje. Zakaj? Ker je gostovanje na lastnem strežniku zelo drago. Namenski strežniki so tako namenjeni le zelo zahtevnim spletnim stranem, vse druge pa si gostovanje raje delijo. Je pa izjemno pomembno, da izberete dobrega ponudnika spletnih storitev, ki ponuja kakovostne strežnike, vam bo na voljo za podporo in ažurno odpravljal težave. Zabec.net smo eno izmed vodilnih podjetij, ki strankam ponuja napredne in dovršene IT rešitve. Z nami lahko stopite v stik preko telefona na številki 01 / 600 10 50 ali pa nam pišete na info@zabec.net.

Prednosti deljenega gostovanja

Da pa ne bomo ostali zgolj pri praznih obljubah, si poglejmo katere so tiste glavne prednosti, zaradi katerih se za deljeno gostovanje odloči tako veliko število uporabnikov.

1. Hitro delovanje

Čeprav si strežnik delite še z drugimi uporabniki pa to ne pomeni, da bo vaša spletna stran počasneje delovala. Celo nasprotno – zmogljivi strežniki z SSD diski, kakršne zagotavljamo kakovostni ponudniki, omogočajo hitro delovanje, s tem pa zelo pomembno vplivajo na odlično uporabniško izkušnjo vaših strank. Pri Zabec.net stavimo na LiteSpeed tehnologijo, ki za razliko od drugih strežnikov hitreje in učinkoviteje obvladuje promet.

2. Ugodna cena

Največja prednost deljenega gostovanja je zagotovo njegova cena, ki je v primerjavi v z drugimi oblikami gostovanja precej nižja. Zakaj je temu tako? Ker na enem strežniku gostuje več spletnih strani, se strošek razporedi med naročniki in je zato za vaš žep veliko prijaznejši.

3. Deljeno gostovanje je primerno za večino spletnih strani

Še ena v vrsti prednosti je ta, da je ta vrsta gostovanja primerna za večino spletnih strani. Ker je zmogljivost deljenega gostovanja popolnoma ustrezna, le ta predstavlja optimalno rešitev za veliko večino spletnih strani.

deljeno gostovanje 1

4. Ne rabite biti strokovnjak

Niste ravno IT strokovnjaki? Nič hudega – dovolj bo, da imate osnovno računalniško znanje. Pri pravilnem upravljanju s paketom gostovanja vam bo namreč pomagal ponudnik, tako da bo vse teklo brez nepotrebnih zapletov.

5. Za odpravljanje napak poskrbimo mi

Da, prav ste prebrali – vzdrževanje strežnika in skrb za odpravljanje napak je na nas, kot ponudniku storitve spletnega gostovanja. Za nemoteno delovanje so namreč nujne posodobitve, ki skrbijo za optimalno uporabniško izkušnjo in večjo varnost.

6. Varnost na prvem mestu

Naši strežniki se nahajajo v varovanih prostorih, med seboj pa so povezani z več 10 gigabitnimi povezavami in zavarovani s požarnim zidom. Tako skrbimo za ustrezno zaščito pred zlonamernimi napadi in vdori, ki bi lahko povzročili veliko škode. Varnost zagotavljamo tudi z ustreznimi SSL certifikati, ki so ‘obvezna oprema’ vsake resne spletne strani.

7. Deljeno gostovanje vključuje tudi izdelovanje varnostnih kopij

Varnostno kopiranje je nujno potrebno za splošno zaščito podatkov vaše spletne strani. Varnostna kopija je namreč garancija, da boste svojo spletno stran lahko povrnili v prvotno stanje, preden je prišlo do napake.

8. Uporabniku prijazna nadzorna plošča

Ponudniki gostovanj se zavedamo, da naše stranke v večini primerov niso strokovnjaki s tega področja. Večina nas zato poskrbi za uporabniku prijazno nadzorno ploščo, ki vam omogoča popolnoma enostavno upravljanje z gostovanjem in domenami, vezanimi nanj. Pri Zabec.net svojim strankam ponujamo nadzorno ploščo cPanel, s pomočjo katere lahko sami namestite spletno stran, ustvarite e-račun, pregledujete želeno statistiko. Na voljo pa so vam še mnoge druge funkcionalnosti.

Related Posts