Google Hitre novice SEO

Kakovostna spletna vsebina: Google uvaja posodobitev

Googlov E-A-T (ang. expertise, authoritativeness, trustworthiness) je dobil nov E (ang. experience)! Strokovnosti, izvirnosti in zaupanja vrednemu pisanju se je tako pridružila še izkušenost pisca. Kakovostna spletna vsebina se določa glede na njeno zagotavljanje relevantnih informacij, ki so bralcu v pomoč in imajo zanj dodano vrednost. Po novem pa se napisano rangira tudi glede na to, kdo uporabnikom spleta podaja informacije.

Kakšna je po novem kakovostna spletna vsebina?

O tem, kakšna je kakovostna spletna vsebina, smo že pisali na našem blogu, redno pa vas obveščamo tudi o vseh posodobitvah in spremembah, ki jih uvaja Google. Zato vam danes predstavljamo nov dodatek k priporočilu (danes že bolj pravilu) E-A-T – izkušnje ali izkušenost, če želite. V praksi to pomeni, da naj bi vsebino pisal, ali pa v napisanem vsaj bil omenjen nekdo, ki ima dejansko izkušnjo z določenim izdelkom/storitvijo, se je z njim/njo srečal in ga/jo uporablja.

Če se namreč postavimo v kožo bralca ali iskalca določene informacije, lahko popolnoma upravičeno trdimo, da si želimo koristen nasvet slišati od nekoga, ki ima izkušnje iz prve roke. Zato načelo izkušenosti velja predvsem za spletne strani, ki podajajo najrazličnejše praktične nasvete, bloge in strokovno usmerjene članke.

Priporočilo, ki ga je smiselno upoštevati

E-E-A-T ali ”dvojni-E-A-T” je del Googlovega vodiča, ki združuje pravila, nasvete in priporočila, s pomočjo katerih se lahko uvrstite višje med Googlovimi zadetki iskanj. Svetujemo vam, da v kolikor se ukvarjate s pisanjem spletnih vsebin, napisano upoštevate. Google namreč v zadnjem času vse več poudarka namenja prav kakovosti napisanega. Zato na svojo spletno stran vključite predvsem veliko izvirne, avtorske in s koristnimi ter uporabnimi podatki prežete vsebine.

Splošno znano dejstvo je, da SEO optimizacija zahteva redno pisanje in objavljanje člankov – tako na sami spletni strani, kot tudi v drugih virih. V kolikor niste vešči pisanja, ki je ustrezno tako vsebinsko kot tudi tehnično, potem je bolje, da za to najamete strokovnjaka. Naši sodelavci iz SPRD.digital med drugim počnejo prav to – kreirajo vrhunsko spletno vsebino. Njihov SEO strokovnjak se vam bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal priti med prve organske zadetke na Googlu. Zaupajte nekomu, ki mu kakovostna spletna vsebina predstavlja strast!

Spremembe, ki jih bo morala vključevati kakovostna spletna vsebina

Nova posodobitev je uvedena predvsem z namenom ločiti zrno od plevela. Na prvih mestih se bodo tako prikazovali le zadetki tistih spletnih mest, ki svojim obiskovalcem ponujajo nekaj več, nekaj kar se jim bo vtisnilo v spomin, nadgradilo njihovo znanje in jim pomagalo.

Svetujemo vam, da svoje objavljene članke pregledate, jih posodobite z aktualnimi informacijami in dodate kak zanimiv nasvet in primer iz prakse. V ospredje vse bolj prihajajo tudi video vsebine, zato jih je smiselno vključiti tudi v blog prispevke.

Vir: Google Search Central

Related Posts