Razno Vodiči

Kako vidim, če se moj oglas prikazuje na Googlu / Uporaba orodja Ad Preview and Diagnosis

Velikokrat, ko sem se pogovarjala s prijatelji ali ostalimi, ki poizkušajo sami oglaševati na Google searchu (Google iskalnik), sem ugotovila, da kadar želijo izvedeti ali se njihov oglas prikazuje ali ne, enostavno ključne besede, ki so jih uporabili, vpišejo v iskalnik in vidijo ali se jim njihov oglas prikaže. Nekateri gredo celo tako daleč, da dejansko na svoj oglas kliknejo, da bi videli, če se jim prikaže pravilna stran.

Zakaj to ni dobro?

Če omenim samo dva velika in enostavna razloga:

  • Enostavno zato, ker ste s tem sprožili prikaz oglasa, kar bo vplivalo na vaš CTR
  • Če ste na oglas kliknili ste porabili svoj denar (kolikor pač stane napr. klik)

Kako pa naj potem vidim svoj oglas?

V svojem računu imate sklop Tools and analysis, ko se vam odpre meni, kliknite na Ad Preview and Diagnosis (orodje za predogled oglasov).

Predogled oglasa

Nastavite si Google domeno (končnica domene v kateri državi oglašujete. Napr, če oglašujete v franciji, naj bo to fr.), jezik, lokacijo in naprave, potem pa v okvirček napišite ključno besedo, ki vas zanima. Spodaj se vam bo prikazala Google stran (točno takšna, kot, če bi dejansko napisali ključno besedo v iskalnik) z oglasi in organskimi rezultati.

Prikaz oglasa za določeno ključno besedo pa lahko pogledate tudi tako, da greste z miško na oblaček, ki je zraven ključne besede. V prvem delu je napisano ali se na to ključno besedo prikazuje kakšen vaš oglas. Če vas še vedno zanima kako izgleda in kje stoji potem kliknite na Ad Preview and Diagnosis link (pod Quality Score). V tem primeru bo vaša ključna beseda že vpisana v okvirček.

Kljucna beseda oblacek

Napr. če želite videti ali se vaš oglas prikazuje na ključno besedo reseller, potem uporabite enega od zgoraj napisanih postopkov.
Če se vaš oglas trenutno prikazuje, bo to označeno z zeleno obarvanim Yes (ja), prav tako bo takšne barve tudi vaš oglas. Poleg ključne besede pa boste imeli v oklepaju napisano ime kampanje in skupine v kateri je izbrana ključna beseda.
Vaš oglas lahko stoji zgoraj, spodaj ali desno od organskih rezultatov.

oglas prikaz

Z uporabo tega orodja se vam prikazi vaših oglasov ne štejejo.

Kako preprečim, da sodelavci ne bodo videli naših oglasov na iskalniku Google, če bodo slučajno z določenimi ključnimi besedami želeli kaj poiskati?

V nastavitvah kampanje imate čisto spodaj možnost IP address exclusion – to pomeni, da boste izključili tisti IP naslov za katerega ne želite, da vidi vaše oglase, s tem boste omejili število nezaželenih prikazov in klikov iz omrežja vašega podjetja.

Izključitev IP naslova je dobra tudi v tem, da lahko vanj dodate tudi IP naslov svoje konkurence.

Related Posts