Razno

Google ukinja storitev G+

“2. aprila bomo ukinili vaš račun za Google+ in vse strani v storitvi Google+, ki ste jih ustvarili, ter začeli brisati vsebino iz potrošniških računov za Google+. Izbrisali bomo tudi fotografije in videoposnetke iz storitve Google+ v arhivu albumov ter na vaših straneh v storitvi Google+”
– Google Support –


Vsebino, ki jo imate na G+ družbenem omrežju lahko prenesete, vendar to storite pred omenjenim datumom. 
Za prenos vaše vsebine in vsebine vaših strani/skupin, ki ste jih ustvarili, sledite navodilom: Prenos podatkov iz Googla+

Pozor lastniki spletnih strani

V kolikor se v vašo spletno stran uporabnik lahko prijavi preko gumba s storitvijo Google+, bodo ti gumbi prenehali delovati (v nekaterih primerih bodo nameščeni s prijavnim gumbom Google). 

Če imate na vaših spletnih straneh komentarje povezane z G+, bo Google vse vaše komentarje z aprilom pričel brisati.

V kolikor vaši razvijalci uporabljajo APIje za G+ ali prijavo z G+ bo ukinitev storitve prav tako vplivala na vas. Več na Google Api Shutdown.

Ostali vplivi ukinitve storitve

Uporabniki, ki so se prijavili za program javnih različic storitve Google Play, bodo lahko občutili težave pri uporabi Gmail in Hangouts. 

Če uporabljate G Suite bo storitev G+ za vas račun ostala aktivna. 

Odgovore na najpogostejša vprašanja najdete tukaj.

Vir: https://support.google.com/plus/answer/9195133

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja